Man skall icke fuska

Om man löser melodikrysset som vi gör ibland ska man inte fuska

...som vi gör ibland...bara pyttepyttelite alltså.

För om man fuskar pyttelite och slår upp boyzone.com på datorn för att se vem som komponerar deras låtar

...så för man skylla sig själv lite...

Dagen fick en rivstart och jag låg o garvade dubbelvikt (så där dubbelvikt som man kan bara när man är hög-gravid).

Någon fyller år ida´ vem kan det va?

Blev väckt av M med frulle och ljus på sängen.

Den nya filmkameran hade han i högsta hugg och fick minsan med en morgontrött och rädd jag.

Tack söta ni för kameran jag är illglad och trodde väl aldrig att jag skulle ha en sån i mina ägor.
Nu när bebis ska komma så är jag sååå glad för den, här ska filmas! Allt från bb-tiden och framåt.
Tjihoooj!

Puss på er alla fina vackra människor!

Vill också kunna

I ett annat liv ska jag kunna göra så här...




Så länge tycker jag att dom är illgryyyymma!!!

Nu är vi inne i mitten av vecka 37



Bebis på tvären ( i helikoptervinkel i skrivande stund ).





Nu har halva vecka 37 gått och här är ett försök till självfotografering på maggen.





Åhh så ett försök att fota magen nude, snett underifrån...knepig pose.
( Ignorera kalkonhakan )!

Bök a la bök

Aooouujjj...känns som bebis har fastnat i vinkel-volten och inte kan vända ner huvudet ner igen utan alltid hamnar tvärs över, så magen blir fyrkantig, och sen halkar den tillbaka med huvudet under revbenen igen...rackarns också den ska ju ha huvudet ner nu jue!! Tre ynka veckor kvar bebis...kom igen nu då och var lite medgörlig.

Önskan

Vad önskar ni er mest av allt?


Rackarungen ;)

Haha!! Jag lyckades slockna om i soffan! Gött kött nu är jag en heeeelt ny illpigg människa.

Jag har en bebis som ligger o sover med huvudet under revbenen igen...när den behagar vakna så sparkar den så skönt så skönt ner mellan benen...oj vad skönt *not*! Vi pratar ganska mycket om det där jag o bebis. Hur den ska ligga med huvudet neråt och inte tvärt om som nu. Jag tror vi kommer få en liten envis rackare till barn.

På tal om rackarungen så har jag gått igenom dom enmiljard kläder som h*n har fått. Ojjjj det behövdes en låda till så det bidde omorganisering och koll på om kläderna matchade något också. Så nu är jag stolt att jag vikt om, flyttat omkring, lagt i olika klädhögar och dessutom i matchningsordning.

Koma

Sjuuuukt trött. Kommer liksom aldrig ur mitt koma. Förutom igår då jag blev illöveraskad av familjen! Blev så överaskad och tagen att jag fick blackout i hjärnan och tappade målföret och det kom bara tårar istället. Hoppas dom inte tyckte jag vart konstig. Tack söta ni jag är fortfarande lite tagen *ler*.

Igår må ni tro övade jag mig på att göra pannkisar. Sambon tyckte om dom och slukade flera på raken. Bra betyg med andra ord. Får öva mig lite mer snart igen. Han garvade dock ihärdigt åt mig när jag gick iväg för att göra dom med orden...
"Jag går väll och gör degen då så får vi se hur dom blir."


Inget särskillt alls

Sovmorgon. Tjo hooo jag har sovit nästan hela natten och det var ju sååå skönt. Vaknade bara några gånger av att jag ingen luft fick och hade lite kramper i vaden. Men annars slog vi upp de blå klockan 10 och drog genast tillbaks klockan till 9. Gött.

Sitter och funderar på om det är förkylning jag dragit på mig då jag har ont i näshinnan och ögonen eller om det är vanliga gravidsymptom.

Inget spännade att berätta om just nu. Återkommer gott folk. *puss*

Tjatig?

Jaja jag kanske e lite enformig i bloggandet men kolla på dessa gossingar då! Upplagt av en av tjejerna jag snackade om som fick bebisarna 10 veckor för tidigt...


Åh denna "fina" människa

Lite inspiration om ni har barn eller barnbarn eller kanske sitter barnvakt...




En stor inspirationskälla och förebild för mig (minns stekmössan som han fick mig att sy till min mamma).

Ytterligare en liten stjärna

Ytterligare en tjej som jag "tjatat" med på nätet har fått bäse lite tidigt
...jag svimmar lite när jag kollar på deras bilder på lillskorpan...



...lääääääääääääängtar!!!!!!!!!!! efter att vår lillbök ska bli färdigjäst.

Det högra ögat

Mitt högra öga är inne på sin fjärde dag att leva sitt eget lilla liv. Dvs det rycker i det hela tiden, ungefär som när man är ute och åker och tittar på landskapet som far förbi i ultrasnabb fart ni vet (nähä det vet ni kanske inte, men kolla på någon som gör det så ska ni se).

Ialla fall, det rycker illsnabbt i ögonlocket som om någon drog i det med en osynlig tråd i sidled. Så när jag stod och gjorde mig lite vacker i spegeln och skulle lägga på mascaran så blev jag så fashinerad av ryckandet att jag helt tappade konceptet och tappade det jag hade i händerna. Dvs mascaran. Rakt ner ramlade den, i luggen. Och fastnade där, i luggen. Och då blev jag så illsnabb på att få bort den ur luggen så jag drog liksom till.

Mycket snygg egenhändigt svart slinga helt onaturlig a la tonåring blev resultatet, precis där man vill ha en onaturlig tonårsslinga...i luggen. Så att ni alla kan beskåda underverket, om ni har turen att springa på mig på lördagsärendena senare nere på stan.

sömn

Jaha jag fick sövet tre timmar ialla fall...gött det då. Snarkandet lyckades jag också med. Vaknade en gång av mina egna snarkningar och sambon har lyckats spela in dom som bevis då jag starkt förnekat är dom är sååå höga.

Bebis-bök

Kan inte sova. Bebisen har kört runt som en tok i magen ikväll och det är många olika övningar som prövas, mysigt, men jag börjar bli rätt öm nu efter x antal timmar. Mår lite illa till och med. Och lite ont i benen gör det allt...och i ryggen. Vad gör du där inne? Har du vart o nallat i kaffe-socker-förrådet? Kan vi inte ta det liiite lugnare det har ju gått massor med timmar sen du började? Hur tror du att jag ska kunna sova under sånt här stök o bök? Jaja din pappa sover ju sen några timmar sen, skönt för honom. Vi kanske ska vänja oss vid den tanken tycker du? Prova på lite nu inför framtiden...

ZzzzzzzzzZZZZZZZ

Jo då nu har JAG börjat vakna av att jag själv snarkar. Hehe! Ganska högt också snarkar jag. Och så kan jag inte låta bli att skratta åt mig själv för det låter så roligt. Mindre roligt är när jag vaknar av att sambon puttar till mig så att jag ska sluta och han kan fortsätta sin törnrosasömn. Haaallåååå...får man inte snarka ifred liksom ;)

Urk

Deppig dag.

Hormonjä***r.

Fast i dyngan

Slit mig snälla någon från tradera-träsket! *garv*

Glad för lite

Bakom denna dörr pågår nu...




...glädjeyra!

Pågrund utav...


...denna hära som kom på ett paket i brevlådan!


Kom i grymt fint skick med märket Plastisock.
Åh vad nöjd jag är. Tradera is the shit som en god vän sa.


Storstilad början

Jag startar dagen med att bjuda på ett par byxor på tradera. För att minutrarna efter upptäcka att jag precis budat över mamms. Bright!!! Dumskalle. Kanske dax att vakna nu? Hoho! Är jag hemma??

Nu har tre till fått barn på mitt "häng-forum"...ooojjj...lite tidigt kommer dom ibland dom små bäsarna *biter på naglarna*.

Myspys

MMmmm nu har jag smaskat kakor och mjölk. Gött med kakor och mjölk, det hör liksom ihopa på något vis. Eller en kopp med the kanske kan funka också.

Jag var i stan tidigare idag. Underbart skönt att komma ut. Trotts halvt punka på cykelhjulet (kan det bero på lasten?) och en massa ankor som stod över hela bron på vägen in till stan och som vägrade flytta på sig när jag kom susande med halvpunka, så att jag inte fick upp någon vidare fart igen med mina skitfogar.

Väl inne i stan regnade det men det struntade jag i för jag hade tagit på mig världens störstaste jacka med vinterfoder o päls och alltihopet, det är den enda jackan jag kommer i just för tillfället (om ni undrar varför jag tar på mig en sån skum jacka). Lullade sakteliga fram som en björn där på stan och tog en fika med papps och myste ihop.

Med andra ord en väldigt långsam men urmysig dag i mitt liv.

Kärlek till er***










Omskakad

Bebis har bökat runt till andra sidan och gör samma övning fast på vänster sida! Pigg onge detta hära...o stark minsann!

Ska faktiskt ut i rusket och röra på mig. Införskaffa frukost tills imorgon och testa fogarna vad dom tål, skönt o andas lite frisk luft må jag säga.

Ouuff...hela jag gungar av bebis övningar i magen. Tur ingen ser mig när jag sitter här o skakar omkring...


Morgonstund

Har varit vaken sen strax innan fem. Kollade på "Älskade hatade förort", måste ännu en gång förespråka att ni tar en titt på serien, den är urbra.

Ahhmeeen bebisen!!!! Den testar för närvarande utrymmet i magen och vi har båda konstaterat att den räcker från vänstra ljumsken till högra tutten.
Kan en av oss sluta sträcka på sig så fasligt? Man ska ligga hopkurad och böka runt, inte sträcka ut sin fulla längd. Hade ialla fall jag för mig? *aoohhhff*

Att vara gravid i vecka 36...

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen. Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå. Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet:
Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Pirrigt

Ojojoj...nu börjar dom föda barn i det forum som jag hänger i för att få lite socialt snack under dagarna, med folk som är i samma läge som mig, dvs sjukskrivna förstagångsföderskor som ska ha barn i november. Ujoj hujja hejja, nu bidde det lite nervöst nästan tycker tillochmed jag.


Ta er tid...

Jag glömde säga vad traderapaketet gick på! Hela 15 pannor. Rätt överkomligt tycker jag.

Jag kollar på "Efter tio" på morgonen och pillar i mig lite ätbart. Kan rekomendera det programmet starkt. Speciellt idag fastnade jag för två inslag. Det om TinaHåkan och det om hur det är att hamna i en deppression utan att förstå det själv och vägen igenom det till ett friskare liv.

 

Ta er tid och se inslaget, det berikar. Faktiskt.

nu e det klippt

Men vet ni vad?? Jag har vågat mig på en ny grej! Jag budade på tradera o vann!!

Rätt skoj faktiskt jue!

Kolla vad jag köpte!


Ombytta roller

Kolla detta alla männ och se om ni skille vilja byta...hehehe...i belive not!

 


Underbart fantastiskt!

Nu är det så här....kan inte låta bli att lägga in ett till klipp.

Ni måste få se hur vår framtida familj kommer bli. Det är likt vissa av oss.
Älskar detta klipp då jag vet att det skilldrar en framtid som blir vår.

Ska banne mig önska "Sunes jul" i present så jag har att skratta och njuta av tillsammans med bebis.


Matpedagogik??

Inte undra på att man bidde som man bidde *garv*



Äntligen fick jag tummen ur!



Var hos frillan nu innan lill-bök kommer ut. Lite fin får man ju göra sig.

Här är jag dock mindre fin med folie o färg i hela burret.
Varför söker sig tankarna till...





???

pussel



En babysitter är INTE helt lätt att sätta ihopa.

Tre pinnar fick många olika former under en stund av mycket kliande i huvudena.
Påminner om att fälla upp solstolar eller tält faktiskt.
Har ni varit med mig när detta inträffat så vet ni med säkerhet att det tar oanade former med dessa prylar.



Idoler

Kollar ni idol eller??!!

Säger bara en sak...HEJJA REZA!!!!!!!!!!!!
Fick res på håret på armarna tillochmed när hon sjöng! Har fått en ny idol.

*bugar ödmjukt*

Fredag

Lill-bök tycker fortfarande att det är skönast under revbenen. Sparkar loss på vänster sida nu och är allmänt pigg. Jag är trött i vanlig ordning och funderar på om jag ska ut i snön o andas frisk luft. Typ bara runt kvarteret? Det borde kroppen orka med. Lite djur i bur känsla har jag allt.

En tanke till alla som tampas med cancer. Orättvist är vad det är.

Kram till er alla!

Torsdag

Trött idag med...men spänd på framtiden.

Talibaner o fasaner

Alltså tv är rätt bra, iallefall när man är sjukskriven.

Idag har jag lärt mig två saker...


Att "Älskade hatade förort" är grymt bra! Kolla på det programmet minst en gång, du lär dig något som du    kanske inte visste om människor innan.

Att jag direkt ogillar fasaner jättemycket! Hanarna är direkt obehagliga mot honorna och mina tankar liknar dom vid talibaner (jaa jag har läst mycket sista tiden... kan möjligen påverka mina tankar). Fyyy för fasaner känner jag!


Kommer ni ihåg skumberg? Undrar om han är jag?

Alltså så här är det...jag har fått plocka-undan-dille. Orkar inte med när saker står på fel plats. Blir nästan lite sur till och med. Och lite stressad blir jag även om kläderna är skrynkliga...vad är detta??? Jag tar fram strykjärn o bräda o sitter i soffan och myser och tycker om det! Näe...något allvarligt måste ha hänt i min hjärna...tycka om att stryka...myskänsla uppstår...ja jag säger då det...jag slutar aldrig förvåna mig själv.

Puss på er



En gladare positivare mindre katastroftänkande barbamamma.

Bök åt fel håll

Jag har precis pillat i mig en sallad. Eller...ialla fall en halv sallad. Gott.

Är mycket piggare idag. Fortfarande ont i valda delar av kroppen, men pigg och glad. Skönt!

Lill-bök har senaste två dagarna legat med huvudet under revbenen och sparkat ner i tjottaflöjt...har försökt prata bebis tillrätta både milt och med lite allvarligare underton. Gensvaret är ännu mer sparkar neråt och jag tycker det är väldigt oskönt faktiskt om jag ska vara helt ärlig. Har petat tillbaka lite och provat att hålla emot så sparkarna inte gör så ont men inget vänd-resultat ännu. Bök tycker det är skönt tyderligen. Busunge.

Tröjor


:)

Det har varit väldigt knep o knåpigt ikväll! Tack martin för ork o tålamod!!!!!!!!!!!!!

zzzz...

Trött trött trött...orkar inte ens skriva. Ont idag med.

Du har förändrat mitt liv



40 dagar kvar om allt går som det ska...

:(

Vaknade med huvudvärk idag igen. Svullen som sjutton. Mår illa och är suuuuuuuuuupertrött.
Händerna värker illa och höfter och lår med. *gnäll*



=en mindre lyckad dag.

Du bär ett ok på dina axlar

Du bär en skuld som inte tillhör dig...tvivel siktar mot din tillit... 





Lördag

Gårdagen vart myspysig.
Föräldakurs, fika på stan med J och barn, tv-kväll med idol och god mat.

Nu ska jag åka till lillebror och brorsonen och sambon ska iväg och lägga takpannor.

Jag mår lite kymigt men det är nog lill-bök som ligger på något som gör att jag mår lite illa.
Vi undrar väldigt mycket vem det är som bökar runt så där inne.



Fiiiint








Det är nu vi lever!

Ta hand om livet...stunden du lever i, med människor du möter...det är nu du kan göra något...




...det är nu du lever!

Knör ner ett o annat!



Knör mig ner i alla kläder nu...otyplig och stor.





Bebishotellet (läs jag) har kanske knött ner lite glass emellanåt...bara lite...





...och lite kaka då o då...





...och bakar bullar som jag sedan äter fastän dom är till "bebisfikat" om några veckor.


Lägg märke till att alla dom här goda sakerna som jag stoppar i mig är något som jag absolut inte gillar annars i ogravidit tillstånd. Så kan det gå när man blir barbamama och barbakurvig.






Längtan ännu större

Åhhh äntligen fick hag sovit lite. Gud så trött jag blev till slut och hur dumt det kan bli när man är så där trött.

Idag ska det bakas bullar, så vi har något o fika med när lill-bök har kommit ut *ler stoooort*.


En liten sak om stickningen...

Jag ska erkänna en sak här då...

Ni vet stickningen. Den tog mamma över efter att jag fick tunnelgrejs i händerna (skäms).

Men kolla vad fint hon stickat!!!


 

 



Denna fina gjorde hon på eget bevåg utan att jag påbörjat *ler*.


Så....nu känns mitt hjärta lättare, efter mitt stickmisslyckande.


Bökbebisen

Fasen vad kallt det är ute nu på mornarna. Vaknar tidigt varje dag och småpratar med bebis i magen.
Såhär såg magen ut idag, mth...dvs magen till höger...




(ignorera gorillahåren)


Jag går upp och drar upp persienner, ser kallt ut...frost på gräset tillomed! Brrr.






Lägger mig i soffan med frukosten och rätt var det är så ser magen mer rund ut.
Bökbebis har hittat ny plats.


Grötigt

Är såååå trött. Ögonen hänger ner till knävecken. Somnade tillslut i natt. Men har sovit dåligt och drömt massor av mardrömar. Vaknade med tårar på kinderna. Ingen törnrosa-sömn med andra ord. Sex timmar på två nätter räcker nog inte för att känna sig utvilad.

Nä jag får inget vettigt ner på pappret här idag för hjärnan e gröt.

Kram på er

Kärleken tröttman

Underbara finaste sambon lärde mig att göra schnittzel ikväll.

Och vad händer? Jo i och med att jag sovit noll timmar förra natten så börjar det ta ut sin rätt och jag känner mitt i proceduren en stigande ilska. Från ingen vart. Den blir värre och värre och rätt var det är vart jag skitsur inombords.

Andas Janice, andas! Brevid dig har du väldens finaste kille som just nu håller på att lära dig en bra-att-kunna-sak-tillexempel-när-man-är-mamma. Inte rätt läge att pysa ut nu liksom *garv*. Så jag tar köttyxan. Och erbjöd min hjälp att hacka lök. (Fattar nada varför jag fick en underlig blick, här kommer man och hjälper till liksom).


...

I natt sov jag noll timmar.

Är det fullmånen som spökar?     



Ska iväg till barnmorskan snart här. Full av känslor och noll sömn, hoppas hon är snäll mot mig.
Och hoppas bebis har det fint och mår bra! Ska nog andas lite i förebyggande syfte, för alls vår skull...



Skillnad mellan sanningar och lögner

Det gör ont ibland...fruktansvärt ont.






Dumma dumma dumma mig. Så korkad. Så blåögd.


Känslostorm

Inget är starkare än kärleken till mitt barn.

Mina behov bleknar och ersätts med en annan känsla, så mycket starkare.

Trodde jag älskat innerligt...

Dagens bilder



Jag, tvätten och tv:n.



Vi fick en själsäng! Tusen tack!!! Här är den nymonterad och superfin. *glad*



Här tänker jag placera min rumpa om ca en sekund och läsa slut på boken.

 

 


Dagens start...

Gör som jag brukar nuförtiden. Vaknar vid ca 5 på morgonen, tar med mig en bok (just nu "Aldrig fucka upp") och smyger ut till soffan med täcket och lite att käka (grymt hungrig just vid denna tid). Lägger mig där och sen vid sju somnar jag om lite. Mys.

Ägnar mig en tanke åt de sex myskorvarna jag träffade häromdagen...kolla själva...


     

Ägaren trodde mamman var skengravid igen...nawwwwww så söööta!


Annars så sparkar bebis ett hej till er och säger att den kan komma när som nu för den tror att den är en stor och stark en. :)


Gäspar lite nyvaket

Denna morgon vaknar jag tillsammans med sambon (vid sextiden) och jag placerar om mig till soffan med en bok efter morgonpussen och att jag blev ensam. Fundilerade lite på om jag möjligen håller på o förbereder mig på kommande tidiga mornar inom snar framtid?

Efter funderandet, lite läsning och frukost så somnar jag om i soffan och vaknar vid elva igen. Opps. Jaja jag var väl tröttare än vad jag trodde.

Ska snart till föräldragruppen *roligt*




Imorgon är jag i vecka 34! Gött vad tiden far iväg nu!





Oskönt...

Mja det är otroligt segt att ta sig till stan denna dag.

Har lite ärenden jag måste göra, och det med en bebis som har parkerat sig på vänster sida av magen. Ser lite skummish ut när den ligger så, plus att det faktiskt inte är så megaskönt. Faktiskt. Hör du det gullunge?? Böka in dig på mitten vetja där måste det vara skönare för oss båda. Speciellt oskönt är det eftersom jag inte har körkort (jag vet jag måste ha ett) och måste pallra mig upp på cykelen och rulla in till ärendena. Hoppas vi inte tippar över på vänster sida, då tänker ialla fall jag skylla på felbelastning.

En sång till Martin

Till dig Martin... tack för att du finns...




Älskar dig mer än du kan ana.

Hunger och kylan

Vilken start på dagen.
Vaknade (efter mina sjuttio gånger jag vanligvis brukar vakna) av ett konstigt pipande på natten . Idetifierade pipet till köket och frysen som visst råkade vara lite öppen.
Illkört att somna om. Helt plötsligt var jag hungrig och jättepigg.

Hämtade täcke, bok, frukt och tände ljus överallt och gosade ner mig i soffan och läste. Inte förrän vid sju somnade jag om en timme med ögonen i kors i boken som ramlade ner.

För övrig är vårat hem ett väldigt varmt hem idag. Fram tills igår tyckte alla som kom hit att det var iskallt och satt o skallrade tänder och jag satt i linne och tyckte dom var konstiga och gav dom en filt istället. Men även en otroligt varmblodig människa som jag får kapitulera för majoriteten och det hela slutade med att vi satte på varmluften igår kväll. Så här pyser jag o bebis runt i bastun idag och behöver inte ens ta på oss mina nyinköpta tofflor, för fötterna är mer än varma.


RSS 2.0