Vecka 29



Här är jag i all min prakt i vecka 29. Jag har gått upp 10 kg och som ni ser ligger dom flesta runt kulan. Hoppas att tiden går snabbt nu till November....känns som en evighet.

Jag ligger i soffan idag och lyssnar på "stor musik för små barn". Tänkte vänja liten vid klassiskt när den ska nana kudden o coola ner sig. Får se hur det går med den saken. Tanken är åtminnstonne god.

Blä

Oro i kroppen. Jag har lite ont i magen och den vill inte sammarbeta. Bebis rör sig inte idag. Ännu mer oro. Dumma hjärna som hela tiden ska oroa mig med alla dumma tankar som inte behövs.

En vacker text jag hittade...

Himmel Över Dig

Vi föds, vi lever och vi dör                            
kan någon svara på varför
märklig är tiden
och allting som runt oss händer
säg den lycka som är sann
säg den dröm som inte rinner ut i sand
frågor vi delar
med människor i alla länder
du sa att du var slut och matt
du orkade inte mer
du var beredd att ge upp allt
då steg en liten ängel ner

Det var inte jag som log
det var himlen över dig
du föll och jag tog emot
och jag släpper aldrig dig

Het, kall, ljummen eller sval
med varje steg följer nya val
vad vi än väljer så
ska det garanterat krångla
säg den trygghet som består
säg den kamp som inte är svår
salig är den som vet
hur man dagen fångar
du sa att du var slut och matt
du orkade inte mer
du var beredd att ge upp allt
då steg en liten ängel ner

Det var inte jag som log
det var himlen över dig
du föll och jag tog emot
och jag släpper aldrig dig

När mörkret faller utanför
när kärlek vissnar ner och dör
när allt är vitt och svart
och verkligheten platt
när ingenting är som förut
när sista tonen klingar ut
se upp mot stjärnorna
som lyser över dig

Det var inte jag som log
det var himlen över dig
du föll och jag tog emot
och jag släpper aldrig dig



Söndag den 30/8 -09...

  

 

 



 


Gråt-kalas igen

Vi brukar lösa melodikrysset på lördagmorgon klockan 10. medans vi käkar lite frukost  knådar vi dom små grå hjärncellerna. Men idag gick det inte som beräknat. Vi sitter i godan ro och första låten spelas..."Jag vill känna att jag lever!" sjunger Helene Sjöholm ur filmen "Så som i himlen"...rankad som en av de bästa filmerna jag sett! Så var det kört. Jag sitter med tårarna rullandes ner på mackan jag skulle äta. När ska dom där tårarna sluta rulla för mista lilla?


Myggjävlar!

Jag har lite svårt att sova med små kryp i rummet. Hett tips...glöm inte att stänga till på kvällarna. Vi tyckte det var varmt häromdagen och hade lite fönster och dörrar öppna på glänt för att vädra lite. Mycket mycket dum ide visade det sig.
Väl vid sängdax somnade Martin snabbt och jag låg och läste en bok med nattlampan tänd på min sida. Bzzzzzz tyckte jag att det lät. Ähhh inbillning intalade jag mig. Bzzzzzz lät det och då inbillade mig att det kanske är en avlägsen skördemaskin eller någon liten tinnitus som jag fått en släng av så jag läste vidare och sen lade jag undan boken och släckte lampan. BZZZZZZZZZ  lät det då rakt in i örat på mig! En mygga försökte landa i mitt öra och det gillar jag INTE! Tänder lampan och väcker stackars Martin och vi konstaterar att det sitter en två tre fyra fem sex sju mygg rakt över oss och tänker minsan frossa i nattbuffén som råkar vara vi. Nähäää nu jävlar tänker jag och skickar upp Martin att hämta dödsapparaten vi löpte på jula, en elektrisk flugsmälla som steker dom levande. Efter att ha trevat runt i mörkret på altanen flänger han runt i sovrummet i sängen för dom susar ju naturligtvis runt i taket. Några verkar resistenta dödsmaskinen och flyger rakt igenom den. Liken hopar sig på golvet och jag är rejält uppspelt och hejjar på för fulla muggar under täcket för att inte bli biten eller trampad på. Dom vart inte sju dom små myggdjävlarna. Dom vart 15 stycken!!! Jag blev till slut ganska sur och Martin hämta den hederliga flugsmällan, den var också någonstanns på den mörka altanen (observera jag är mycket mörkrädd!). Till slut somnar vi långt senare än beräknat och väl armerade om dom skulle ha gömt sig bakom någon dörr eller så. Martin somnar med den fina repliken..."-Vill du veta vad jag fantiserade om fanns på den mörka altanen när jag gick ut?" -NEJ! svarar jag och sen gick mina fantasier igång ändå vad han kunde ha fantiserat om...












Bild tagen i totalt mörker av Martin efter vi släckt...jag aningens mörkrädd  och irriterad på myggen

Sova sova säng

Jag vet inte hur mycket jag är benägen att sova egentligen. 12 timmar denna natt iallafall. Och nätterna innan liknande siffror. Håller jag på att ta världsrekord i sova?

Dagen i bild

Jag vaknade till slut av min fina mamma som tog med mig på en tur till Coop och blomsteraffären. Tack.




Blommor till fönstret inköpta




Premiär. Martin lär mig hur jag gör en lasagne. Gick ok.




Vi såg på den nya serien "True blood" på tv. Me like. Ska följas.




Konstaterar att hösten är här...fasen vilket ruskväder och kolla in rönnbären
utanför köksfönstret. Känner mig lite vemodig men ändå glad...gillar hösten.

Dags att vakna nu?

Jag kan inte vakna idag. Går i en dvala av trötthet och det känns inte riktigt som jag är vaken ännu fastän det är dags för lunch. Lunch ja...suckar...är inte hungrig heller. Har varit svårt att gå till köket o få i mig något vettigt senaste tiden. Måste ju för bebis skull så jag äter ialla fall frukt kostant. Har stått still i vikt ett tag men nu ökade det på med ett halvt kilo sista veckan. Hejja hejja, vill ju inte att bebis ska vara för liten eller vara undernärd på något vis. Vore väldigt otäckt att vara anledningen till något sådant.





Kolla på den här lille skruttisen...vill att det ska vara november nu!

Oj wow!

Jag sitter i arbetsrummet nu efter att ha gråtit en rejäl snyftare. (Så att jag till och med hulkade och det kom ljud utan att jag kunde styra det...dom där konstiga ljuden som uppstod.) Jag har insett den stora kärleken till sitt eget barn. Smack sa det i min kropp och det smällde till av känslor som inte gick att styra. Herre min skapare hur ska det då kännas den dagen då liten bebis behagar komma ut så vi får se vem det är som gömmer sig där inne??




Kan den här supersöta overallen som jag fick av mamma idag ha satt igång känslorna?





Är den inte megasöt så säg?!


Dagens knäppis

Läste om en lärarinna som strippade för sina elever...hur störd kan man bli??

Ett stort tack och är Tina le på att jagas av papparatzi?!

Nu är det "boa" delux här hemma! Kolla in skillnaden på tapetseringen som Håkan och Martin gjorde när jag och mamma kolla på höns!



Rivning av randiga allmogegröna 90-talstapeter...huuuu så fula



Nya gråvita tapeter. Tack Håkan!



Haha! Han ser ut som han lånat peruk av Tina Turner och undrar vad fan jag glor på *asgarv*

Vems är bajset?

Häromdagen stod våran granne inne på vår trädgård. Hallåååå?! Hallåååå!! ropade han smått hysteriskt. Jag som låg inne och vilade i sovrummet blundade lite hårdare och sov lite räv. Jag tänkte inte gå ut till en galen granne. Det måste ju uppenbarligen vara något man inte vill ta tag i. Jag hörde Martin rassla ut och sen uppstod ivrig disskussion länge, varav jag tänkte att kusten är nog klar och nyfikenheten tog liksom överhand där. Vet ni vad som hade hänt? Jo någon varelse hade grävt en stor grop (enligt dom jättestor) och bajsat en stor jättehög med bajs i den. Och det grannen ville dissutera var om vi hade sett något och vad det möjligen var för djur! Djur som nämndes var ...skogsduvan som krasch-landar varje dag i vårat bärträd (som egentligen är en buske) men som förvildat sig lite....busken alltså. Tänk er en duva som gräver ett hål större än sig själv för att den ska bajsa och sen sätter sig på kanten och lägger en hög större än två duvor. Troligtvis inte va? ... Igelkotten som irrar runt och äter ruttna äpplen. Mmmm den gräver troligen heller inget hål när den ska till att bajsa i storleken stor både på hål och bajs. ...Uteslutet. Grannens eller mammas (?!?) hund. Hahahahaha....ingen kommentar ens. Vi kom till kulmen då grannen stod och darrade av skräck och sa....mullvad! Kan det vara mullvad? Jag tänkte på hur den grävde sig upp, hur den kände att nu måste jag nog bajsa lite och grävde ett stort hål och bajsade och drog utan ett tecken på hål i marken. Det roliga var att han vart skiträdd för mullvadar och tyckte att Martin skulle hålla span i fortsättningen.


Vy från en gravid





Så kan det gå...

En dag alldeles nyss så badade jag och mamms. Vi lyckades med att lägga oss på den megastora badplatsens enda myrbo och plösligt så myllrade filten av små kryp. Mysigt tänkte vi och packade upp våra handdukar. Åh mamms hon slog på stort och hade visst råkat packa sin största handduk hon hade. (se bild) Och sist men inte minst så tog vi med oss våra böcker som vi inte läste en sida ur denna vackra dag.








Glass i stora lass

Kolla in glassen jag fick häromdagen när jag var på stan! Är ni i Skara o blir sugna på glass så kan jag rekomendera Gottis! Dom tyckte antingen att jag behövde en stor glass och att jag såg mkt sugen ut eller att jag var mkt gravid och kanske behövde lite mer glass än min kära sambo *ler*


Boa

Alltså nu jäklar "boas"det hemma hos oss. Martin och Håkan myser med tapeter, lister och skruvmejslar och dylikt och jag och mamms med bebissnack och grillmaten. Jag försöker mig på att måla om på toaletterna vilket går jättelångsamt men hyffsat ok. Känns bra att det är på G och hoppas på att bli klara med allt som ska göras tills bebis kommer. Tack fina Håkan och mamma för all hjälp!!! Ni är guld!

  




Innifrån och utifrån

 
Vecka 28...där är jag nu. Såhär ska det tydligen se ut innuti. Ofattbart.



Såhär ser jag ut utifrån i en spegel.



Jag kastade i lite småkläder när maskinen inte blev full.

Barnet vecka 28: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Gråtmild

Startade dagen med gråtkalas. Spelade en fin låt för bebis när den satte igång med sitt morgonpass och plötsligt så grät jag bara massa. Tycker det är ofattbart att det växer en människa inne i mig.

Fenomen på stan

Med massa ansträngning så har jag slipat och målat ett fönster...ler. Fint blir det o tid tar det. Men fint blir det.

Jag har varit och köpt bananer...igen. Mums. Och i affären uppstår två fenomen som jag märker av oftare och oftare. Fenomen ett... framför oss i kön ligger en bebis i en vagn. Den ser mig i ögonen och reser sig upp *huh* och börjar skratta! Så fort jag ser på bebisen så skrattar den jättemycket. Är det en bebiskomplott? Har stött på lite bebisar här o var o dom skrattar åt/mot mig. Martin tror att dom tycker jag ser skojig ut...pfft! Skoj kan du vara själv, tänk om jag börjar lipa....det har ju hänt förut...ler i mjugg.

Fenomen två... När vi handlar jag och Martin så blir det ju lite hur som haver vem som packar i påsarna. Jag tycker själv att jag är lite av en mästare på att packa påsar i mataffären. Man har ju liksom packat proffsigt nu i minst 5 år. Sträcker på mig lite. Men när jag packar med Martin så kommer han, efter att ha betalat i kassan och packar ur och om mina påsar! Jag tyckte det var lite bökigt i början men nu har det hänt ganska ofta och till slut har jag liksom gett upp. Jag packar inte påsarna längre utan står lamt och tittar på sakerna som ramlar omkring och på Martin som betalar och packar. Tills idag! Hehehe...jag tar sonika alla saker och packar i påsen hejvilt jätteoproffsigt så den ser ut som en julklappssäck. Martin ska preciiiiis till att packa ur sakerna då jag säger...NEJ!!! Nu går vi. Och han gör som jag säger. Segern är min. Jag ler i smyg även om en liten disskussion uppstår på vägen till bilen om vad som precis hände. Har hopp om mindre organiserat packade påsar i framtiden.

Orkar inte...eller jo kanske

Idag är det en slappa dag. Jag har ingen som helst ork till något.  Men lite slip på lister kanske jag orkar så att dom rosa listerna kan demoleras någon stackars gång. Dom är ju inte rosa så att säga, dom är jäkligt maxat rosa...hua vad heska dom är! Nu blev jag sporrad på en gång! Förresten så ringde min fina underbara vän Malin idag och vi har nog inte hörts på eeeevigheter och jag började misstänka att jag gjort något skumt eller att hon blivit hemlig agent eller något då jag inte fick tag på henne. Hon ska komma näsra vecka och hälsa på. Och jag som saknar mina vänner så, höll på att brista i gråt (igen) av megalycka! Åhhh...inte kan jag ha en megarosachock-list då!

Bäbiskulan

Åufff...vaknar liksom inte. Sover som bare den men det verkar inte räcka. Och jag tänker passa på så länge jag kan så säng säng säng...sova sova säng är mitt intresse just nu. Det slog mig när jag stod i duschen att det kan ju dröja väldigt länge innan jag kan göra det sen efter november. Shit pomfritt tänkte jag sen...jag ska få en bebis! Ett barn! Det är ju helt otroligt! Världens största grej händer! Kolla in kulan så ser ni ju själva hur bebis växer...

 detta var i månad två

 vecka 16

 vecka 21

 och nu då i vecka 27.

Hejja bebis friskt humör! Du är väldigt efterlängtad ska du veta.

...

Har träffat mamma idag. Kärlek.

Djungel och bananer

Hum...vilket virrvarr o rena djungeln det är att sätta sig in i bebisförsäkringar, barnvagnsval, förlossningsgrejs, osv. Håller på att få gröt i hjärnan här. På tal om gröt. Vi åt havregrynsgröt och drack grönt the till frulle idag. Mycket nyttig kände jag mig. Nu sådär en timme efter nu mår jag illa och jag gick och hämtade mer föda (undrar om lillfisen växer mycket därinne?) och resultatet av letandet i kylskåpet belv detta ...
...det äckligaste Martin vet, en banan! Mycket gott enligt min mening. Kan i dagsläget knöla ner ett kilo eller två om dagen.

Erkänn nu!

Jo det är så här att Martin tycker väldigt mycket om att tävla och då speciellt i frågesporter. Så naturligtvis blev han crazy bananas i morse när han hittar en sådan i morgontidningen. Och lika mycket som han tycker att det är toppen tycker jag att dom suger fett minst sagt. Helt plötsligt mot mina protester är vi inne i en tävling som drivs stenhårt vidare av ovanstående. Och jag märker tendenser till fusk som liknar spelen med min lillebror. Minst sagt jätteirriterande. Jag började bli lite sur på riktigt och tänkte fuskar han fuskar jag och läste därför svaren som stod uppochner i tidningen på min sida bordet och svarade lika fuskigt som Martin. Det blev lite läskigt när jag sa åt honom att "jag är INTE med längre" och han maniskt fortsatte att läsa högt, fast nu snabbare...som om det skulle göra någon skillnad!? Erkänn du ville brilljera på mig som satt tvärs över och såg ut som en åskmoln och hade dejavue från familje"roliga" sällskapsspel som jag faktiskt erkänner att jag hatar!


Vi har varandra en stund

Idag är en sorglig dag. Eller det beror på hur man ser på saken.
En kompis till M lever inte längre. Och även om jag bara hälsat på henne en gång och bara varit i bakgrunden när vi setts så griper hennes död mig om hjärtat och jag gör mitt yttersta för att inte gråta inför M. Det är ju inte min sorg liksom. Men jag kan inte låta bli att känna med M och hans familj och hans vänner. Och hennes lilla familj med man och barn som tvingas leva vidare utan henne. Och även om jag tror på något mer så måste det ju kännas enormt tomt när hon inte är där längre.
Naturligtvis så börjar vi minnas tillsammans, nära och kära som inte lever längre. Hur det kändes när dom dog. Hur det ligger kvar men inte gör så jätteont längre. Minnen som tar upp smärtan till ytan och gör dom levande igen,  men som samtidigt är väldigt vackra när vi ser på helheten. Vad vi faktiskt fick tillsammans med dessa människor.
Så ta hand om varandra när ni har varandra.

Tankar om bemötande och bli bemött

Ja hallelå vad livet är olika, beroende på hur vilket perspektiv du väljer att se det ifrån. Och hur fel det kan bli när vi bara kan se ur vårt eget perspektiv och hur lätt det då blir att tolka varandra fel. Eller hur? Hur vi då inte kan möta varandra på ett plan med respekt till varandras olikheter i tankesätt och beteendemönster. Då står vi där och kramar om våran tro på att så här är det. Jag ska banne mig stånga pannan blodig för att få fram min bild på det starkare än du kan få fram din bild på hur det är! Så det så. Jag skiter i hur du mår. Eller? Kan det vara så vi beter oss ibland?

Lugnare trotts allt

Ringde till Bm och berättade om ontet i magen som jag haft i 4 dagar nu. Hon vidarebefodrade mig till förlossningen i Skövde och dom tyckte jag skulle komma in. Vi åt frulle och sen åkte vi in på en tre timmar lång undersökning. Dom mätte sammndragningar och bebis hjärtljud och rörelser på en kurva under ca 20 minuter och bebis tyckte det var dags att göra dagens första gympapass så magen stod åt alla håll under tiden. Dom kollade urinvägsinfektion och om jag hade öppnat mig ngt. Allt tydde på urinvägsinfektion och dom var supertrevliga allihop som kom och hjälpte till med allt. Jag har fått medicin och en klapp på armen och ett välkommen tillbaka och nu känns det lugnare när dom har sagt att bebis mår så bra så...även om jag har skitont ännu. Puh. Skönt att den har det bra.

Näee inge kulit just...

Ligga, sova, sitta, ligga ligga, sitta...suck...alvedon.

Bonnerally?

Uff uff stön o stånk. Ja gravid är jag allt. Mys med bebisen som sparkar ganska mycket. Men när foglossning, karpatelltunnelsyndrom i speciellt högerhand så jag inte kan skära o dyl och massor av sammandragningar så är jag inte kvickast o snabbast i stan. Det gör enna lite ganska skitont faktiskt. Ligger mest o ligger.
Just i skrivande ögonblick är det några människor som gör däcktjut o antagligen tiotusen spår någonstans utanför och M undrar här efter att ha konstaterat att dom hade kul, om det var normalt att köra så där så länge. Låter som rena ramma bonnerallyt tycker jag. Verkar inte ta slut än på länge. Fina däck på dom bilarna. Undrar om det ska stå i morgondagens tidning, det brukar ju komma med när någon gjort minsta lilla.

Ska förresten sälja min motionscykel som står o samlar damm, men inte ett svar på blocket...Gruff. Hade velat bli av med tingesten som ger mig dåligt samvete.

Jävelskap och skitpannkaka

Jävla skit. Mobilen skrotar dom tyderligen för den var visst fuktskadad...vissel vissel...oj då. Och visst fan kostar det att skrota den! Flera hundra faktiskt. Och sen meket med försäkringsbolag o skit. Jaja...ska väl inte klaga. Suck. Och sen sitter jag och försöker lära mig o bränna skivor och det gör fanimej inte så bra alls. Jag tyckte det tills det bara låste sig och blev skit o inget o jag inser att jag är dum i huvet. Nu ska jag väl gå in o se till att maten inte blir bränd också. Jippie vilken ljuvlig dag idag...

Tårar i mjölken

Är aningens känslig idag. Gråter för minsta lilla. Vi var på affären och handlade då en liten gubbe ville står nära nära med huvudena och hans uppgift var visst att stå meganära mig berätta för mig hur jag skulle göra och visa mig all dålig frukt. Suuuck. Vid mjölkdisken var han megameganära och jag blev sur på han och han motade in mig i disken och höll på o fippla. Grrrr...inte rätt dag o meka med mig som lika gärna hade satt igång att gråta mitt i mjölken.

Måsten och kärlek

Vaknade och lät M sova ut. Han blev lätt förvirrad när han vaknade långt senare än mig och tyckte att dagen hade gått en bra bit och massa saker kunde ha gjorts. Jag ser det som att man behöver sova ikapp på semestern och ta igen missad sömn och det är ännu viktigare än fix o trix. Alla dom där måstena...kan dom verkligen vara dina allihop? Tänk på den ni. Då kanske livet får lite perspektiv?

Jag tänkte lägga in bilder från konserten men min mobil krånglar...dvs jag har fortfarande lånemobil efter den lilla olyckan. Lovar att fixa det senast ikväll. Ikväll förresten kommer mamms och "papps" och grillar lite. Med vildingen... som alltjämt stryker sig farligt nära tomatplantorna, som jag kallar Ms bebisar. Tomaterna har vuxit från frö sedan början av mars och i och med att M aldrig lyckats få några tomater i sin skörd något år innan är dom vårdade med stoooor kärlek dom små gröna kvisttomaterna. Och det finner Özavilding på något sätt spänning i och nosar med stort intresse i krukorna när hon kommer hit. M pratar allvar med Öza och Öza tittar ömt på M och stryker sen vidare längs plantorna. Kärlek. Älskar min familj så det gör ont ibland.


På våran gata i stan

Kreativa människor det finns här på gatan...idag kom det en snubbe och knackade på dörren och när jag öppnade fick jag frågan om jag ville köpa höstgödsel till trädgården. Rolig ide. Jag tackade dock nej. Vi har jord så det räcker och om vi göslar är jag rädd att blommorna tar över helt och invaderar oss. Det växer redan så det knakar här.

U2 och bebisar

Bebis är nu lite mer erfaren inom musikens djungel. U2 konseren var naturligtvis grym. Och lilla liten sparkade som en tok de första 4 låtarna sen somnade den eller något tills slutet då den kickade lite igen. Jag hade med mig två kuddar att sitta på och hålla om magen om jag kände behovet. Väldigt rekommederbart om man har foglossning. Brevid mig på raden satt tre gravida tjejer och på väg in såg jag massor med andra magar som var både större o mindre än min. Överhuvud taget kryllade det av bebismagar i Göteborg och Martin reagerade med att undra om det inte är ovanligt mycket tjejer som är gravida i år eller om det bara är vi som ser det mer nu. Ingen aning men det var magar överallt. Barnmorskorna har nog ett o annat o göra.



RSS 2.0