detta e nog banne mig lycka

Dagen började med en hund som väntat otåligt och gnytt utanför min dörr och som släpptes in med mamma i följetåg med frulle i högsta hugg. På sängen!!!! Frukost i sängen!!! Det var INTE igår vill jag lova. Öza blir kärleksfull o trampar runt PÅ mig, brevid mig, runt om och till sist efter idogt slickande mitt i plytet så lägger sig den underbara varelsen på min trötta arm och vilar. Jag käkar en macka och en kopp kaffe och filosoferar om livet. Kramas med mamma, funderar, pratar och känner en stor tacksamhet. Fan vad gött det är att leva!
                                      

Dagen fortsatte och jag är mycket tacksam för hur den blev. Känner mig levande. Pigg. Vaken. Medveten. Det är med de människor jag har omkring mig som jag är så stark och lycklig. Ni är bäst!


Nu sitter jag här...i ett rum mitt i ingemansland. Känner mig lyckligt lottad  i mitt liv. Tror på livet och det är det som gör det så häftigt!

Glädje att upptäcka

Har funderat på vad som är viktigt för mig. Som liten och på vägen hit där jag är nu. Det viktigaste, hela vägen från barndom till nu, har varit lycka. Och vad är då lycka? För mig är det att se världen med nya ögon. Dvs inte ta någon eller någonting för givet. Inte sluta leva, leka, uppleva. Att leva i nuet och njuta av det lilla. Bara det, inget mer. Och det är det jag som styr själv över. Ingen annan. Går inte att skylla ifrån mig.



När jag var liten
var världen hemlig
ströddes stjärnglans över natten
och drömmar var verkliga


När jag var liten
var min lekstuga ett slott
trappan ett fall med vatten
och inga tankar märkliga


Nu när jag är större
är världen inte samma
natten fylls med drömmar
och inte är de verkliga


Nu när jag är större
är lekstugan ett minne blott
trappan lång som katten
och tankar jag bemöts av kan
tyckas lite märkliga


Janice nov-03.

Livet

Vi står alla nakna
vid slutet
med öppna sinnen
ingen mur
vi blir alla vakna
slutar blunda
alla våra minnen
vi vet hur





Janice 28/8-08

Krampen

Tog en sån där tablett igår igen och gick och la mig i sängen. Helt slut och färdig av trötthet. Men denna gången var det ingen ro jag fick. Jag fick någon konstig slags kramp. Som om jag bara kunde krypa ihop i fosterställning och krama om en kudde hårt hårt. Fattade ingenting. Kramp i hela kroppen! Lade mig till slut i min hatställning, som jag inte gillar alls, på mage. För att dämpa malandet i kroppen, megen, musklerna. Ryggen spännde sig och jag kröp ihop på alla fyra. Vad fan! Höll på så några timmar tills jag domnade bort. Vicken pärs. Vaknade av mamma och Öza. Özas kärlek är hård och våldsam och jag som var i någon slags djup dvala vaknade med nöd o näppe, öppnade ena ögat och blev nermejjad ca 34 gånger till innan jag öppnade andra ögat. Öza är mammas hund som ni kanske förstått.

Nu har jag druckit 3 koppar kaffe för att bli normal igen. Vi har packat ryggsäcken och ska åka ut i skogen och vandra till en grotta. I tysthet eller i tankar kring livet.

Bara i Skara

Bara i Skara bygger hussvalorna två parellella bo i taket på bensinstationen och föder upp sina små ungar. Bara på landet står det "kommer strax" på en liten lapp på disken på en obemannad post med allt framme. Bara på solbacken hos mamma ser man alla stjärnorna och vintergatan på kvällen klockan tio. Här finner jag ro och känner mig hel.

SÖMN

Åkte till mamma igår. Hon sopade ihop resterna av mitt forna jag och satte ihop det igen. Sova har jag inte gjort på ett par nätter, så med en sömntablett (som jag egentligen inte gillar, men herre gud allt har sin gräns) i kroppen har jag nu sovit i 10 timmar och herre gud vad det var skönt att gå upp idag och känna lite mer kraft i kroppen. Känner mig redan lite starkare och jag tackar återigen för mammor som min att ni finns!!!


kärleken

Om du vill ha mig
Om du älskar mig
se mig
rör vid mig
glöm aldrig vem jag är
 ta mig aldrig för given



För blir jag tagen för given
glömd
orörd
osedd
känner jag mig oälskad
oönskad
och försvinner

Tisdag lunch

Vill gråta
vill kramas
vill vara liten
vill gå
vill rymma
vill försvinna
vill gömma mig



Ta hand om mig!

Tack gode gud för mammor

Mamma jag älskar dig. Du är bäst. Jag är så glad att du finns i mitt liv. Att du är som du är. Jag kan aldrig beskriva hur stor kärleken för dig är. Finns inga ord. Tack.....



Innan jag föddes höll du om mig och viskade...
"Nu är det din tur. Frukta inte."

helvetesnätter

Fan för nätter. För tankar. För ensamhet. För sorgeprocesser. För beslut. För att jag inte bara kan välja den lätta vägen. Och förresten...vad i helvete är den lätta vägen? Någon som kommit på?

Bergodalbana

Kunde inte somna igår. Frös, trotts två täcken. Vaknade mitt i natten och kunde inte somna om. Låg o vred mig. Tankarna malde runt. Vaknade igen på morgonen och försökte ta mig ur sängen. Gick inte. Med lite tvång kom jag ur och ramlade in på dass. Shit vilken frossa, värk o illamående jag hade. Höll tag i handfatet och tittade på någon konstig typ i spelglaset och sa tyst till mig själv...du ser för sorglig ut. Ögonen värkte och jag tänkte...barnaskrik...inte idag då händer något konstigt som jag inte står för. Sjukskrev mig och hamnade i sängen igen och har nog knappt vaknat ännu. Det är som en stor hjälm av bly i huvudet som väger ett ton som tagits på. Tror jag ska överväga dom där insomningstabletterna iallafall. Ingen sömn och ingen matlust, nu igen, resulterar bara i värk. Fattar inte vart alla tankar produceras och matas in och ältar runt? Jag vet att jag har tagit rätt beslut. Kan mina tankar inte sluta dissikera varenda liten grej. Snacka om upp o ner i humöret. Kroppen får stryk på köpet.

Ny lya

Har bott i en kompis lägenhet, som själv är utomlands, i två veckor nu. Superskönt har det varit. Takvåning, 5 minuter från jobbet. Stooor takballkong och eget utrymme för ett par veckor. Nyseparerad och i våldet på snälla människor har det känts det bra men mekkigt. Bor då som sagt i påsar och väskor. En väska för tröjor, en för underkläder,en för byxor, en för skor, en för toalettartiklar, en för prylar, en för kablar, osv. Var jag lägger mina väskor bor jag. Så idag kom kompisen hem igen efter resan och jag fick packa ihop mitt pick o pack o flytta alla väskor ut till havs nästan. Dvs en annan kompis hus vid havet. En lååång resa till jobbet nu med andra ord. Planera nya rutiner. Bo ihop med henne och hennes kille och få lite sällskap och liv i luckan. Inga tysta kvällar där ensamheten gör ont. Supermysigt hus med stor trädgård, altan, havet. Nya tider.

Har som sagt varit och tittat på en lägenhet. Har varit lugn och haft en tro att allt ska lösa sig. Idag skulle dom ge besked om dom ville byta med sina två tvåor. Var så bra byte så man inte kan tro på det knappt. Allas behov skulle kunna matcha. Dagen har varit pest o pina och världens längsta väntan! Kollade mailen en miljard gånger. Sur, stiff o grinig har jag varit och låtit fel personer lida. Så när jag var vid havet och promenerade så ringde dom. *HERRE MIN GUD* Försökte låta lugn o sansad när jag svarade. Hon lät mycket låg o faniskithelvete tänkte jag och försökte att inte tappa fokus när tankarna for runt. Vad säger människan tror ni?Vi vill byta med er!JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!
Gött!!! Jag blev så glad så jag skrek när vi lade på och alla varkade glada i min omgivning när dom studerade min glädjedans. Det är inte sant vilken skön känsla det är att få bo i en egen lägenhet! Det gick så där bra som jag trodde! Tjoo hoo!! Finns det mirakel? Kan det verkligen vara så här bra?

Så nu sitter jag här och planerar. Jobbigt? Ja. Spännande? Ja. Värt det? Ja.

Saknar barnen...aj...

Mitt hjärta brister. Saknar Alexander, Malin och Robin så jag har ont. Vill bara göra något så det känns bra. Vill säga kloka ord, hjälpa, ta hand om, ställa upp, lyssna, curla, finnas i deras liv. FAN!!!!

Betongborren och morgonen

Vaknar halv tre, somnade med kläderna på. Trött och varm. Susar runt och tar av mig, dricker vatten. Vaknar igen vid halv sex. Drar ner rullgardinen. Vaknar igen vid sju. Och vaknar nu klockan åtta. Vad händer. E jag pigg eller? Iallafall så börjar dom betongborra i väggen precis när jag vaknar. Oerhört mysigt så här på morgonen. Lite inspirerande och harmoniserande. MMmmmm....nu tog dom visst den GROVA borren. LALALLAA jag hör inte vad jag tänker!!! Som hos tandläkaren fast i hela kroppen. Hahaha....grejerna skakar här. Vibrator på tallrikarna. Absurd morgon.

Mia o jag

Har träffat Mia, min underbara kollega på jobbet, på Johannebar. Detta är en fantastisk människa, 42 år, två barn som börjar växa upp, har en otroligt fin man som hon inte tar för självklart. Vad gör man med en sån fin människa en tordag? Jo dricker ett glas vin, pratar livet och vesentligheter. Påriktigtpratar ärligt och njuter av att livet är just som det är. Att det gör ont...är svårt....men är vackert. Älskar mitt liv.

Inställningen och attityden formar vårt humör och vårt liv. Hur kan du välja en positiv inställning till livet idag och må bättre?

väntan på svar

Åhhh vad långsamt det går när man väntar. Fick ett mail från dom med lägenheten att det verkade positivt men dom behöver tänka till helgen.....herre gud det är ju meeeegalångt dit.

Sorgsam vacker promenad

Fikade med ett par bekanta efter jobbet. Rastlös i själen satte jag mig i deras sällskap. Pratade, småavslappnade, tjötade och blev mer avslappnad. Gick sedan hem genom stan. En långsam prommenad. Genom änggårdsbergen...genom kollonilotter. Stannade o tittade på dom små gulliga trädgårdarna, upp upp upp hela vägen. Vilka backar det är här i stan. Dom tog liksom aldrig slut och jag insåg varför det kallas Johanneberg som jag just nu bor i. Det var med andan i halsen som jag hamnade i området där jag jobbar. Stannade upp, funderade på hur jag vill bo i framtiden. Gick vidare genom chalmers. Där vädergudarna återigen tyckte det var dags för ösregn. Denna gången hade jag på mig regnjacka. Roade mig genom att stå i regnjackan och titta på nollningen som pågick i fontänen i regnet och fick en uppenbarelse...shit vad jag inte är ung längre. Jag menar jag är ju inte pancho eller så, men dom var så små, petit, unga och jag är på den andra sidan. Ler. Nu är jag "hemma" och mår bra igen och stolt över att jag dokumenterat "den mysko åskan".


Äggskal är ömtåligt

Är fortfarande inte alls glad trotts idoga försök att ta mig i kragen. Vad fasen händer? Och på jobbet går det emot mig upprepade gånger under dagen så jag till slut sparkar på sopkärlet när låset inte kan öppnas och jag skriker jävla skitsopa. Tur att barnen gått hem. Tur att ingen behöver umgås med mig idag. Ska nog lägga mig i sängen och gråta så kanske det lättar? Vad gör man så det slutar kännas bajs?

Känslig

Vet inte varför men jag känner mig skör idag. Som om någon kramar mig så rasar jag. Går skalet sönder. Blir en blöt fläck på golvet. Försöker äta frukost, åt inget igår utom lite nudlar på eftermiddagen. Tittar på muggen med fil och orkar inte dricka. Känner för att ringa jobbet och deppskriva mig, dra täcket över huvet och skita i allt. Inte svara när det ringer. Inte röra ett finger.


Lägenheten och ösregnet med den mysko åskan

Sprang iväg med andan i halsen. Råkade hamna i en annonsering på bytesmarknaden som jag skulle göra och blev liiiite senare. Men självklart tyckte väll vädergudarna att det var dags för dagens ösregn i Göteborg, just när jag gick ut och över gatan. I tunna sommarballerinor i läder, långa shaffsjeans och en tunn blus blev det hela en liten utmaning. Skorna ligger nu i handfatet och ser ut som två sura sorkar som e bakis...hade en stark fundering om jag skulle tagit av mig dem och promenerat barfota. Skönt..men inte så underbart mitt i stan på något vis. Jeansen började självklart suga upp alla pölar som nalkades inom 3 meters radie och det såg ut som jag hade batikfärgat dom mörkare upp till knäna. Fin jag kände mig när jag steg in i hissen upp till lägenhetsvisningen. Jajjemän här kommer lilla jag. Riktigt cool och ball. *LOL*. Nog om sånt...den var jättefräsh o fin o välplanerad. Blev överaskad faktiskt. Den är en liiiiten liiiiten tvåa på 45kvm. Men ack så välplanerad som sagt. Drömmer mig in i den genast...vågar mig på ett litet litet hoppfullt leende.

Ut igen efter ett uppehåll i regnet. Går till konsum. Köper två tomater, yoghurt och bröd. Går "hem". Men då minnsann kom dom på där uppe att kafferasten var slut och ösregnet sätter väll igång igen som om det aldrig varit uppehåll. Suck med stort S. Sket i det till slut och bara gick där som en blöt katt. Tills åskan drog igång med dunder o brak. Herre min gud slog den ner i huset brevid? Jag min dummer insåg efter 10 sekunder att om man går genom chalmers så kan det hända att det smäller här o var...suck tänkte jag när jag såg ett stort svart moln väla upp mellan husen och tänkte att nu vet jag varför bara jag hört "åskan" under kvällen.


 


Nudlar har fått liv igen

Jag sitter här och är lite småhungrig. En blomkålsbiff till middag vid halv tolv mättade för stunden men nu är det dax igen. Måltider...hur kul e det själv? Jag bara undrar! Inget roligt alls vill jag lova. Så dom där nudlarna som man levde på när man var student har faktiskt sitt syfte har jag kommit på i dagarna. Ett paket, en krona, en sek, en mättnad. Hur bra e det?

Annars har jag under dagen blivit konfunderad på jobbet. Gått o hämtat mina saker i Haga...igen. Fått tre meter långa armar då jag bara går, vägrar slöa o åka kommunalt. Många väskor bor man i....Träffat på gamla Skarabekanta. Funderat på hur det ska bli o få en egen lya. Tvättat kläder med för lite tvättmedel. O nu sitter jag här. Och filosoferar om livet. Och tycker att jag är rätt stark ändå som vågade släppa taget om det trygga som gjorde förbannat ont längre perioder.

Om några timmar ska jag kolla på en lägenhet som vill byta med våran 4 i Haga. Håll tummarna för mig att det klaffar och känns bra för alla!

Tågmorgon

Vaknar på tåget och är hemma igen. Blir häpen när jag går av för det luktar så där semester-kall-luft-varm-asfalt-havet-lukten och jag känner hur värmen från solen bränner genom ett par nu för varma jeans. Sommaren? Är den kvar?

    

Regnig kväll

Vad tog det fina vädret vägen? Försöker fatta min mobil hur den funkar med alla datakablar o skit. Helvete är väl ordet just nu. Fattar inte och det gör mig riktigt störd! Grrrr!! Vill bara skita i det. Snart ska jag göra mango-hallonpaj o mysa utan datakrångel. Gögött :) som man säger....

Men hallelå...

Trotts att jag numer är 33 år och går på mogendans så får jag ändå uppleva det kända tricket gå-fram-o-greppa-tjejen-i-rumpan-mitt-framför-hennes-syn-o-alla-andras-på-fyllan-ute-på-krogen-å-så-kul.....INTE! Fattar inte hur killar är funtade i huvet. Synd jag inte är en slitzbrud som kanske skulle uppskattat det o sett det som en komplimang. Men men....nog om detta nu ska jag ut i solen och grilla, mysa med nära o kära och må gott.

Lägger in en bild för nu har jag hämtat kameran...me is blogging foto...


Tid att gå vidare

Ser ut genom mitt fönster
där regnet gjort allting vått,
och jag hör en sång om kärlek någonstans.
Gryningen lovar en ny dag,
bara en skugga av ensamhet finns kvar.
Allting kan förändras, men man vill inte förstå.
Livet skiftar under åren som går.
Vad är det jag nu önskar se?
Utanför mitt fönster står sanningen och ler.

Har många gånger känt, denna rädsla för,
att bryta upp och tvingas vidare igen.
Men nu vet jag vill och vad jag ska.
Det finns inga frågor kvar.
En behaglig känsla fyller mig,
det jag behöver finns inom mig.

Så jag vände vinden,
allt dunkel blev till ljus.
Jag kunde fånga min dag igen.
Jag vet nu att det finns så mycket mer,
som mina ögon inte kan se.
Här finns ingen rädsla, ingen bitterhet.
Doften av frihet ger mig styrkan tillbaks.

Det är tid att gå vidare - det är tid att börja om!

Näeeeee

Jag mår så oförskämt bra så jag skulle vilja ge er alla en stor gruppkram bara för att ni finns!!!!!

lite sömn

För lite sömn men det går bra ändå................älskar spontana överaskningar.

Första dagen på jobbet

Idag är det jobb. Barn o inskolningar som vi inte träffat på 5 veckor. Spännande o se vad som hänt på dessa dagar. Det kan ju hända mycket på liten tid.

Kollade precis graderna ute....futtiga 15 grader. Vad tog värmen vägen? Tror det blir jeans idag.

Skriver mer ikväll.

Jaha då var den avklarad. Den var blöt och jätteregning. Men ute var vi och skönt var det. Har fått ta del av barnens uttryck som slemmiga fötter med fotsvamp, etc. Nu funderar jag starkt på att bara ta mig dit jag bor för tillfället och mysa ner mig i soffan med en kopp the o en bok.

Är positiv


Min inställning till livet är positiv och hopfull. Idag fick jag ett bevis på att det är rätt väg jag vandrar. Hoppas alla andra all lycka och välmening. Det finns en väg för oss alla och det gäller bara att se den och gå in på den.

Sitter uppe för sent igen. Vaken som bara den. Klockan börjar blir för mycket enligt arbetscykeln. Ute susar det och blåser lite höstliknande. Mysigt men lite väl tidigt höstmysigt kanske. Undrar om det är imorgon jag ska springa som ett jehojj i skogen eller om det är imorgon jag ska försöka förstå hur jag packade mina sorgsna väskor och vad dom faktiskt innehåller. Hum. Det återstår o se. 

Varför bråka

I och med att ribban redan är lagd innan så är det väll lungan att vädra på nätet var man står, o klampa omkring i andras känslor. Jag fårstår mig faktiskt inte på snart 50åriga män som skickar sms med fuck u och fitta. Jag förstår mig inte på hot om diverse hemskheter som ska drabba mig om jag inte gör si eller så. Förstår mig inte på varför barn, djur och andra stackare ska bli inblandade i någon arg människas känslor och få sår som kunde undvikas.
Förstår hur krig uppstår nu när jag i närbild får uppleva hat så som jag aldrig känt innan. När jag ser hur hjärnan och förståndet sätts ur spel när hjärtat är sårat.

Aj som fan

Kan inte lyfta armarna för träningsvärken som jag fick efter den ihärdiga boxningen i fredags. Gör göront och jag fick precis höra att jag var vek...ler pillemariskt och tänker på hur jag vann över killarna. Moahahaha!

Är tillbaks i Göteborg och det känns piss o pannkaka. Oerhört ensamt och tyst o tomt. Sitter i en väldigt snäll kompis lägenhet, ska bo här i ett par veckor o runt mig har jag massa väskor som är ihop-plock av mitt liv. Skitmysko känsla. Som om det inte funnits något av mitt förra liv innan. Det är borta. På en sekund. Nu har jag ett nytt liv. Det här nya är ovant, småskrajsigt på ett bra sätt, fantastiskt och faktiskt....jättefint. Jag visste att det fanns, men visste inte vägen dit.

I morgon ska jag börja jobba efter fem veckors skön välbehövlig semester. Tillbaks till vardagen. Den som jag vet så väl hur rutinerna fungerar. Älskar mitt jobb. Meeeen....det finns alternativ här också. Det beror på vilka val vi gör i livet och iomed ett stort beslut jag tagit precis så är inget självklart längre. För min del är det inte slut-tänkt. Detta är bara en ny vändning i livet som gör att det kan sluta hur som haver känns det som. Vill bara säga en sak...våga vara ärlig mot dig själv även om det är megaläskigt! Det är otroligt vad det kan hända saker som du inte hade en aning om! Svårt? Ja! Ont? Ja. Värt det? Ja!

Wiiiiiiiii

En annan vann nästan på wii-bowlingen!!! Blev tvåa med skillnad på två poäng, vad säger ni nu då?!? Nästan som att vinna! Jag fick många fårvånade komentarer när jag satte strike och spare efter varandra gång på gång på gång och jag lekte oberörd som om det är vanligt och att jag är van vid dessa resultat. Fan vad jag är bra enligt mig själv *ler ödmjukt*.
Sen vann jag nästan Assassin...ett lönnmördarspel. Kom med nöd o näppe tvåa där med...med lite fula pakter och med folk som började fuska allan ballan efter dom åkte ut och fick agera bank. Hehehe. Och sist men inte minst så kom jag garanterat sis på guitarhero som var så svårt att jag måste öva mig i smyg en lååång tid framöver innan jag ställer mig på "scen" igen. Eller föresten sen vann jag igen paw riktigt på wiiboxningen och var riktigt slug med mina slag...och tjenare vad svettigt det var! Fick gå ut på balkongen mitt i regnet och svalka min vinnarbody!
Ödmjuka halvvinnarkramar till er alla............moa hahahaha!!!!

Promenaden gick långsamt

Promenaden gick så lånsamt att flåset aldrig behövdes testas. Anledningen var inte att jag maskade utan en fruktansvärt söt hund som gick så nära mig att hon gick i mina flipp-flopp hela tiden och det där kan ju ta en stund när man fastnar i stegen mitt i utan att ramla. Så där gick vi i 2,5 km så räkna ut själva hur mycket flås det blev. Det som blev var en himla massa garv åt en enormt söt hund.

Idag har jag börjat dagen med en oxfilemacka med sallad och rostade solrosfrön. Ser ut att bli ännu en underbar fantastisk dag med tvspelsturnering till kvällen. Buzz, guitarhero och wii är några av grenarna och alla som känner mig förstår ju hur nivån kommer att ligga *skrattar och bjuder på den*. Men jag ska göra mitt bästa för att bryta trenden där jag alltid kommer sist. Skam den som ger sig!!!


Ska ut ...

Ska ut i skogen och trava lite. Får se om man har någon kondis eller om jag flåsar mer än njuter.

Du är utvald

Du är utvald
Känner du fruktan
känner du rädsla
En vass tunga som skär
Vill såra dig
Axlar där världen vilar
Vill ge dig skulden






Janice 6/8-08

Trött blir jag

Jag blir så trött att behöva få ett sms om att det faktiskt pågår en bärsärkargång på saker där hemma som påminner om mig. Har ingen fråga fått om vad jag vill spara. ( Kasta i ilska är ju en jättebright idé som alla i efterhand hyllade att dom gjorde...) Även om man är sorgsen, arg, förtvivlad finns det ingen stolthet som blir bättre eller sämre när man går runt och försöker straffa den andra i vredesmod. Det straffar tyvärr bara sig själv när dimman lättar och man börjar se. Minnen kommer ändå alltid finnas kvar, hur mycket materiella ting man kastar.

hjälp

Vilken fruktansvärd natt det har varit. Mardrömmens mardröm drömdes och jag väktes när jag skrek Nej! Nej! rakt ut. Fy F*n rent ut sagt vad äcklig den var! Kunde inte somna om så jag låg skräckslagen från 03.00 fram till småtimmarna. Så nu e man piggelino när man ska iväg....inte. Blir nog att sova middag en stormig dag som denna.

Rolig dag

Nu har jag uppdaterat mig med lite kompisar över telefon. Har nog skrattat hela vägen från att jag vaknade tills nu. Uppdatering nr 1...på Lidls (som är så roligt) har nu en kompis hittat en extra lång ultra binda med avocado och aloevera superfresh! Hahahaha....hade hon alltid längtat efter att hitta, just med avocado...ramlar ihop av skratt som en hög på golvet!
Uppdatering nr 2...en annan kopis har nu klippt om sina omoderna byxor till jeans....hahaha...egentligen skulle hon berättat att hennes galma jeans blivit omoderna och att dom klipptes om till shorts. Men tack för tipset, jag ska genast hämta mina gamla galonbrallor och klippa om dom till jeans.
Uppdatering nr 3...mamma och Håkan går i en miniparad på två personer genom sitt hus och pratar i telefon! Hahaha!!! Detta pga att mamma försöker gå undan Håkan som pratar i hemtelefonen för att försöka kunna höra vad jag säger i sin mobil medans håkan omedvetet travar efter henne envist. Hon blev så illa tvungen att säga till honom efter några varv. *skrattar* Ja säger då det....roligt kan man ha mest hela tiden en regnig dag som denna!

Ännu mer ledighet

Idag skulle man börjat arbeta om jag inte hade kommit på den yberbrighta ideen att ta en extra vecka ledigt. Gud vad jag älskar mina braiga ideer så här nu i efterhand! Jag har massor att göra ändå så här nu när man inte bor sambo längre och måste dela boende, byta lägenhet, packa om min väska som är mitt boende några veckor, osv osv i oändlighet. Mycket har skett på kort tid kan det verka, men processen inom mig har varit lång och tydlig. Mycket tydlig om man varit uppmärksam. Allt har sin gräns, min var nådd. Vill inte längre gråta en tyst ensam gråt när ingen ser på.

Så har man ju varit på Europride med massor andra människor som vågade visa sin kärlek trotts rädslan att bli jagad, mobbad, nerslagen, osv, för att de inte är enligt "normen". Fattar knappt allt som hände under en helg. Det var otroligt mycket människor där! Första kvällen efter en kärleksfull konsert inne på prideparken med shlagerfrossa, hamnade vi i ett litet kök med 20 flator och bögar som var allt från poliser till konstnärer. Jag började ranka folk som kvällens fullaste längst, kvällens fullaste snabbast ( själv var jag så skötsam så ) men då kom jag illa kvickt att bli rankad av alla som kvällens outsiders - den enda hetron! Hahaha asgarv!! Ok den bjur jag på! Andra kvällen satt vi inne på en otroligt vacker gård och bara pratade om livet, skrattade och njöt av en dagens i glaset och bara njöt av en varm sommarkväll. Tredje dagen var själva prideparaden! Men då öppnar sig fakstiskt himlen och ner kommer magaregnet allan. Skit i det, vi packar väskan med en flaska egenmekad dagens och den stora regnbågsflaggan och tutar ut för att delta i tåget. Herre min je vilken rys jag får tillomed nu när jag sitter och skriver. Vilken känsla det var att vara där och delta! Rys rys...hujedanemig! Pappa grät av lycka, jag dansade och log tills jag fick kramp i kinderna. Flaggan hade vi över oss som regnskydd. Där gick vi. Pappa och Janne med cowboykläder och jag i mitten insvepta i regnbågsflaggan och folk ställde sig upp och hurrade och applåderade under hela den timtalslånga paraden........snyft vad jag blir känslig....och dom fick för en dag känna sig "normala" och stolta för att dom är dom och att det räcker!

Sommarkväll...

Sitter och lyssnar på habib koyte på ipoden i ett kök med utsikt över taken och känner mig otroligt lycklig och förundrad och finner en styrka som känns otroligt bra. Allt faller på plats och även om det är skrämmande så känns det bra.

RSS 2.0